Ockuperat – svenska husockupationer 1968-2018.

Vi har närmare 40 programpunkter spikade och här kommer ännu en av dem!

“Det här huset ska vi ta!” Sedan 1968 har hus ockuperats i Sverige. Från Kårhuset, Mullvaden och Gamla Bro via Haga till senare ockupationer som Sollefteå BB. Boken berättar om husen och människorna som skred till handling och är resultatet av flera års dokumentation och kartläggning.

Detta är första gången det svenska husockupationsfenomenet greppas i sin helhet. Analyser och tidsdokument varvas med nyskrivna redogörelser och intervjuer. Boken innehåller en heltäckande lista över alla kända husockupationer i Sverige samt flera sedan tidigare okända fotografier.

Denna föreläsning kommer att hållas av den ena författarenDominika V. Polanska under fredag eftermiddag eller lördag förmiddag. Håll utkik efter exakt tid i programmet som snart släpps här på vår hemsida!
Mer info om boken: https://verbalforlag.se/bocker/ockuperat/