PoetryBlock LÖRDAG: Dizili, Nioosha Shams, Faiza Issa Aden Farah & Rönn Zakrisson

Lördag 30 November 19.00 – 20.00

Dizili will read a few texts with a poetic tone, a fight spirit and autobiographical content. The themes range from being a foreigner (Indian-Portuguese living in Copenhagen), living in community (Christiania and other DIT places) and struggling with norms. And in the midst of all, trying to stay hopeful and free.

Nioosha Shams är en författare, poet och skribent som tror på kollektivet och drömmer om solidaritet. På dagarna varvar den studier på Biskops Arnö med att vara aktiv i olika sammanhang, laga mat till vänner och klappa hundar. Ni kan hitta Niooshas texter i form av litteraturkritik för Flamman, på uppläsningar i Malmö då och då och i debutromanen som kommer nästa sommar.

Faiza Issa Aden Farah Världsmänniska med rötter ifrån Somalia. På fritiden är hon än människa först och Mamma till Mikaeel. Ord formar oss! Följ med på en resa ifrån ilska till acceptans, genom den vackra konsten poesi.

Rönn Zakrissons dikter handlar mycket om kolonialismen i Sápmi och norra Sverige. Den skriver och pratar om gruvan, naturen, queerhet, sex och politik.